Home PageOver knits 4 kids

Over Knits 4 Kids

Maite DirkxGebreide kleertjes voor baby’s en kinderen dat is Knits 4 Kids, ambachtelijk gebreid met twee en soms als het beter uitkomt met vier breinaalden en een bolletje wol. Handmade dus. Met deze basismaterialen kunnen eindeloos veel modellen worden gemaakt door verschillende kleuren, materialen en technieken te gebruiken. In de herfst en de winter stoere vesten, warme truien en leuke mutsen in zachte kleuren en in het voorjaar en de zomer romantische vestjes, vrolijke jurkjes en schattige babyslofjes in frisse kleuren.
Omdat het zo leuk is worden ook knuffels en accessoires gemaakt en niet alleen gebreid maar ook gehaakt en genaaid, maar de basis blijft gebreide kleertjes voor baby’s en kinderen!

Ik ben Maite. Enkele jaren geleden ben ik begonnen met breien. Eerst een proeflapje met rechte en daarna een proeflapje met averechte steken. Meer steken zijn er niet dus ik was klaar voor het grote avontuur, een eerste kledingstuk. Mijn zus Milou had zich al gemeld voor een knalrode sjaal en dat is mijn eerste kledingstuk geworden: vier steken recht en twee steken averecht. Het is een lange lap geworden, ideaal om te oefenen en de slag te pakken te krijgen. Wel blijven opletten!! Mijn moeder is in de buurt voor adviezen en leert me steeds iets nieuws. Ze vindt het leuk om te helpen met breien en neemt de moeilijke dingen nog van mij over. Knoopsgaten maken bijvoorbeeld.
Tijdens mijn werk bij de Buitenschoolse Opvang kwam ik op het idee om kleertjes voor kinderen te gaan breien. Stoere vesten om buiten te spelen, warme truien voor als het koud is en schattige babyslofjes omdat ze zo leuk staan. Deze handgemaakt katoenen of wollen producten bied ik te koop aan onder de merknaam Knits 4 Kids (www.knits4kids.nl, let op .nl want de naam wordt vaker gebruikt). Ik hoop dat kinderen de kleertjes met even veel plezier zullen dragen als het plezier waarmee ze zijn gebreid.

De kleertjes en knuffels zijn ‘handmade’. Hierdoor zijn ze nooit helemaal hetzelfde. De afwerking is van een hoog niveau, capuchons worden aangehaakt en knopen worden aangenaaid met een extra knoopje aan de achterkant dit alles voor extra stevigheid. Als je een kledingstuk leuk vindt maar je wilt het graag in een andere kleur bijvoorbeeld neem dan even contact op via het contactformulier dan kan ik kijken wat de mogelijkheden zijn om ook op dit punt maatwerk te leveren.
Elk jaar wil ik twee collecties maken, een lente/zomercollectie en een herfst/wintercollectie. Mijn eerste collectie ‘K4K herfst/winter 2013’ staat nu dus online! Ideeën haal ik nu nog vaak uit tijdschriften en van internet, maar ik wil de kleertjes steeds meer zelf gaan ontwerpen.