Home PageBlog

Blog

Deze ‘wijsheid’ kwam ik toevallig tegen. Het rustgevende tikken van de naalden bij een knapperig houtvuur….of op het ogenblik helemaal hip, studenten die in een cafe afspreken om te breien, het kan allemaal!

Leuk, een berichtje in het AD en in de Brug over de Webshopmarkt Leidsche Rijn op zaterdag 13 september. Ongeveer 50 lokale webshops presenteren dan hun producten en diensten op de Webshopmarkt in winkelcentrum Vleuterweide. De markt wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd met als thema ‘Do It Together’. Kleding, eten & drinken, speelgoed en kunst, er is van alles te zien en te proeven. Knits4kids is een van de twaalf deelnemers in de categorie ‘Baby & kids’. Gezellig dat er zo veel andere deelnemers zijn in deze categorie, ik ben benieuwd naar hun producten. Natuurlijk hebben wij nagedacht over de inrichting van de kraam: het thema van de markt is ‘Do It Together’ en onze producten zijn gebreide kleertjes voor kids van 0 tot 12 jaar, Made in Utrecht. Uiteindelijk hebben wij gekozen voor het thema ‘wol’, vaak het basis-product voor gebreide kleertjes en er moet veel worden samen gewerkt voordat de wol van een schaap of alpaca als een leuk vest, hippe sjaal, warme muts of grappige babyslofjes op de markt in Leidsche Rijn belanden. Hoe de kraam er precies uit gaat zien blijft nog even een verassing tot zaterdag.

Op 26 juli is Christa geboren, het veulen van Lisa. Lisa en Christa wonen samen met Coco, Trijntje, Janosh, Greetje en nog veel meer ezels bij de Ezelsociëteit in Zeist. De Ezelsociëteit zorgt voor ezels in nood. Dit zijn ezels die op straat komen te staan door ziekte, een verhuizing of geldgebrek van de eigenaar maar ook verwaarloosde en mishandelde ezels. Bij de Ezelsociëteit krijgen de ezels een ruime stal, goed eten en drinken, medische zorg en heel veel liefde en aandacht van de talloze vrijwillige werkers. Een bezoek aan de Ezelsociëteit is gezellig en leerzaam en op de website kun je leuke verhalen lezen over de ezels en hun achtergrond. Maar wat heeft de Ezelsociëteit te maken met Knits4Kids? Ezel ‘Donkey’ is de link, een van de knuffels die gemaakt worden bij Knits4Kids. Ik krijg vaak leuke reacties op de producten die ik maak en zo hoorde ik ook over de Ezelsociëteit. Ezel ‘Donkey’ wordt verkocht in het winkeltje in Zeist en van elke verkochte ezel doneer ik 5 euro aan de Ezelsociëteit. Tijdens de open dag op 17 augustus had ik zelfs een eigen stand met ezels, het was wel even goed doorwerken om genoeg ezels af te krijgen!